Recenzija: L'oreal La Palette Nude Beige

/
0 CommentsZa danas sam vam, nakon poduže pauze od pisanja, pripremila recenziju jednog od najuzbudljivijih noviteta naših drogerija, barem po mojoj skromnoj procjeni. Još otkad sam po prvi put vidjela recenzije američkih youtube-rica, a nakon toga i verziju koja je lansirana na europsko tržište, s nestrpljenjem sam se pitala hoće li ova divotica stići i do nas.

Srećom, nisam dugo čekala i na policama dm-a je osvanula najnovija L'orealova La Palette Nude paleta sjenila, i to u Beige(02) verziji. Ono što me nije naročito obradovalo jest cijena od oko 170 kn, što mi se čini ipak malo pretjeranim za brend koji bi, iako kvalitetan, trebao biti dostupan širokim masama. Nešto niža cijena može se naći u Mueller trgovinama (145 kn), dok za Bipu nisam uspjela provjeriti, budući da je u mom gradu još uvijek nema. Na feelunique stranici cijena je također oko 150 kn, a usput da vam kažem da se na istoj stranici u ponudi nalazi Rose verzija, iako je ama baš uvijek kad pogledam out of stock.

Kako bilo da bilo, visoka cijena za ne baš tako mnogo proizvoda je neko vrijeme odgodila moju odluku za kupnjom, i tako mi je drago što sam odlučila biti strpljiva i pričekati bolju ponudu. Danas sam je konačno i pronašla u Mueller-u (na sniženju 123 kn), a da stvar bude još i bolja, za kupnju jednog L'oreal proizvoda iznad 100 kn na poklon se dobije Million Lashes So Couture maskara u nijansi Extra Black, koja sama košta oko 100 kn. Drugim riječima, dva proizvoda koja bi inače platila skoro 250 kn dobila sam za polovinu cijene, što nije loš ulov za ovo sunčano subotnje popodne.

Što se same palete tiče, za početak ću odmah reći da po meni vrijedi svake kune, i u našim drogerijama naprosto nema sličnog proizvoda. Paleta je dio Color Riche kolekcije,  a L'oreal ju opisuje kao simfoniju 10 neutralnih sjenila. Sadrži ukupno 7 grama proizvoda (0,7 po sjenilu) što i nije baš previše. Usporedbe radi, Catrice Apsolute Rose nudi 6 različitih nijansi koje ukupno teže 6 grama, a primjerice Sleek palete od 12 nijansi imaju oko 13 grama proizvoda. Sve u svemu, ne čini se mnogo ali ako kao i ja imate potrebu skupljati neutralna sjenila, vjerojatno ih ipak nećete baš tako skoro potrošiti. Proizvedena je u Kini (klasika) i preporučeno je korištenje maksimalno 24 mjeseca, kao i većini praškastih proizvoda, a u paleti ćete dobiti i kistić sa spužvastim aplikatorom na jednoj strani i detail brush na drugoj.

Kao što su već neke blogerice navele, sjenila su lijepo raspoređena što se tekstura i boja tiče - pola je tamnih a pola svijetlih nijansi. Isto tako, polovica sjenila je mat, što je i više nego dobrodošlo jer ih na taj način možete korisiti i za konturiranje nosa ili pak popunjavanje obrva, a to je naročito zgodno ako češće putujete. Moram priznati da sam oduševljena ovim mat nijansama jer su odlične, ne truse se i lako je s njima raditi na kapcima. Pigment je jak i postojan, teško ih je skinuti s ruke ako se kao ja malo zaigrate sa swatchevima i stvarno lijepo izgledaju na očima. Sve su prekrasne, nosive nijanse smeđe različitih tonova, uz iznimku ove posljednje, za koju bi rado da je mrvicu još tamnija.


Ove sedefaste (sheen) nijanse su mi tako-tako, mislim da su mogli to i bolje izvesti, pogotovo kad se sjetim onih prelijepih Infallible pigmenata, nadala sam se da će biti slične njima. Ne kažem da su apsolutno katastrofalne, uz bazu za sjenila ili kremastu podlogu u boji možete dobiti sasvim solidan rezultat. Nijanse su blago svjetlucave, bez vidljivih šljokica i za ljubitelje suptilnog makeup-a bit će sasvim dovoljne. Ono što me jedino ljuti je prva i najsvijetlija nijansa, jedva da se vidi i pigmentiranost joj je ravna nuli, što često primjećujem kod drogerijskih sjenila (puno su mi bolje mat verzije, poput Wet 'n' Wild Creme brulee ili Catrice Vanillaty Fair). Stvarno šteta jer mi upravo to nedostaje za kompletan look.

Sve u svemu, preporučila bi ovu paletu, pogotovo onima koji tek počinju graditi svoju kolekciju dekorativne kozmetike. Ako ste iskusni stari znalac, onda vjerojatno već imate nešto slično u svojoj kolekciji, pa eventualno pričekajte neku dobru akciju, da vam ne bude žao novčića. Mislim da bi ovo bio idealan poklon, pa svi vi koji ste možda u dilemi i tražite nešto čime biste razveselili dame u svom životu, svakako razmislite o toj ideji. Pakiranje izgleda super luksuzno i elegantno, baš kako volimo, pa ako vam je to jedan od kriterija, nećete požaliti. Ipak, moram priznati kako jedva čekam da se dokopam Rose verzije. Jer život je ipak ljepši kroz ružičasta sjenila...
<3, K!


You may also like

Nema komentara:

girlsabouttown. Pokreće Blogger.