Kiko Milano: Ultra Glossy Stylo ruževi

/
0 Comments


Nedavno sam na internetu naišla na podatak da se više od 55% žena osjeća puno bolje i optimističnije kada nanesu ruž. Osim toga, žene su navodile kako biraju crveni ruž kada žele zavesti muškarca, kada žele biti primijećene ili za noćni provod. Svjetlije boje biraju uglavnom kad su sretne, a neutralne po danu. Istraživanje je također pokazalo da "prosječna" žena ima u svojoj kolekciji pet ruževa različitih nijansi.
Ok, ovo za prosječnu ženu i pet ruževa me totalno dotuklo. Taman sam počela s prekrojavanjem odjeće i sadnjom tulipana, pretplatila se na sve moguće blogove s receptima, a sve u nadi da se makar približim prototipu žene. Ali kod ruževa povlačim crtu. NIKAD neću moći imati samo 5. Eventualno 5 od istog brenda, uz (pre)veliku žrtvu. Budući da su mi planovi propali, odlučila sam makar s vama podijeliti dio svoje kolekcije, pa ćemo danas započeti s Kiko Milano Ultra Glossy Stylo ruževima.
Svi ruževi iz ove linije imaju visoki sjaj i završni izgled na usnama poput sjajila, uz zaštitni faktor SPF 15. Formula sadrži ulja, što je posebno vidljivo u toplijim danima jer se ruževi lagano krenu topiti, pa mi nisu baš najdraža opcija za nošenje u kozmetičkim torbicama. Ruževi su jaku udobni na usnama, izrazito mekani i kremasti, te klize prilikom nanošenja. Međutim, kako se radi o donekle prozirnijoj formuli, trebat će vam ipak nekoliko poštenih slojeva dok ne dobijete ravnomjernu boju i zadovoljavajući izgled. 
Kiko nudi ukupno 21 različitu nijansu, od kojih svatko može naći ponešto za sebe, a boje su stvarno nosive, moderne i prekrasne. Na službenim stranicama stoji kako su ruževi idealni za tzv. mokri izgled. Ukoliko želite svježi, neutralni look, možete ih najprije nanijeti na ruku, te zatim utapkati prstima. Za malo jači intenzitet, dodajte olovku za usta u sličnoj boji. Proizvod je hipoalergen, a cijena se kreće oko 5 eura, iako se često na akcijama može naći i jeftinije.
Ambalaža je jednostavna i kvalitetna, a izgledom pomalo podsjeća na MAC ruževe. Ono što mi je posebno drago jest činjenica da su svi proizvodi Made in Italy. Možda se to nekome čini kao totalno nebitna informacija, ali je i te kako važno. Naime, većina ostalih povoljnijih kozmetičkih marki sve proizvode u Kini, a tamo su prilično slobodni što se regulacije opasnih sastojaka tiče. Ovdje dobivate elegantno pakiranje, sigurno porijeklo i iznimnu kvalitetu za stvarno odličnu cijenu, ne znam kako im to uopće uspijeva. Sami ruževi su koso rezani, i nemaju onaj klasičan izgled metka, a u pakiranju dobijete 2 grama proizvoda s rokom trajanja od 18 mjeseci. 
Za sada posjedujem ''samo'' tri nijanse: 803 (Pink Flamingo), 811 (Raspberry) i 813 (Apple Blossoms), a planiram nabaviti još i 815 (Rhododendron Pink) te 802 (Nude).


Pink Flamingo je prekrasna, nježno roza boja. Najsličnije tome što imam iz kolekcije je Revlon Pink in the afternoon, koja je mrvicu tamnija i dosta pigmentiranija. 
Raspberry je, baš kao što joj ime govori, odlična bobičasta nijansa crvenkastog podtona, za koju vjerujem da bi dobro stajala apsolutno svima.  

Apple Blossoms je još jedna roskasta mauve nijansa, slična Essence nijansi 07 Natural Beauty, samo ponešto tamnija i hladnija.


Bi li ih preporučila? I da i ne, ovisno o tome što točno tražite. Ako preferirate mat ruževe i volite pigmentirane boje koje u jednom nanosu daju rezultat kakav želite, ili pak ne volite često popravljati šminku tijekom dana, onda vjerojatno nećete biti oduševljeni ovakvom formulom. Budući da im je baza uljna, bilo kakva hrana i piće lako će odstraniti boju sa vaših usana. Morat ćete ga nositi sa sobom i nadati se da ga sunce na rastopi putem.
Oni koji ionako preferiraju prozirnije formule, uz ponešto boje koju je moguće nadograditi uživat će u Stylo ruževima. Njihova najveća prednost je što su izrazito hidratantni, te vam uz njih neće trebati nikakvi balzami,  ne isušuju usta tijekom vremena i daju izvanredan sjaj bez ljepljivog osjećaja na ustima. Usto su relativno jeftini, ugodnog i ne prenapadnog mirisa, te mogu poslužiti kao savršena zamjena za sjajila, pogotovo nekome poput mene koja ih uporno izbjegavam jer su noćna mora pored imalo vjetra.
Kiko prodavaonice nalaze se u većini zemalja EU, dućani su im predivni, a osoblje jako ljubazno. Ukoliko ipak ne planirate tako brzo na put, obradovat će vas informacija da preko njihove Internet stranice možete naručiti željene proizvode, a cijena dostave iznosi 7€, odnosno 1€ za kupnju iznad  49 €. Imate li vi koju Kiko preporuku za mene?
<3, K!

You may also like

Nema komentara:

girlsabouttown. Pokreće Blogger.