Sretan Uskrs!

/
0 Comments


Drage cure, dobrodošle na naš blog!

Za prvu objavu želim vam pokazati par prigodnih ideja koje sam dobila gledajući, vjerujem već svima poznati,  pinterest. To čudo obiluje prekrasnim fotografijama doslovno svega, a ovaj put ja sam ga "iskoristila" kako bih dobila nove ideje ukrašavanja kuće za Uskrs. Na njega odlazim kako bi me pukla inspiracija, a gdje me je ovaj put to odvelo možete vidjeti u nastavku.

1. Čokoladna jaja punjena m&m, te šećernim ukrasima - Treba kupiti čokoladna jaja, bilo koje veličine (ja sam ih dobila na poklon). Možete ih odrezati nožem kako vas je god volja, pazeći pritom da ih previše ne skratite. U tom ih slučaju uvijek možete pojesti :D. Zatim treba pomiješati m&m (kupljeno u Müllera za 20tak kuna), te raznolike i raznobojne šećerne ukrase koje sam nabavila u Plodinama za nekih 30tak kuna. Vjerujte mi i ne kupujte ih u Spara jer je ponuda naspram Plodina nikakva. U ostalim dućanima nisam provjeravala. Uvijek možete pomiješati što god vas volja, mekše bombone ili čokoladice, one jeftinije, nebitno, samo da je dobrog okusa i estetski lijepo. Uzmite pladanj, koji svi imaju kod kuće. Ukrasite ga umjetnom travom i stavite na to punjena čokoladna jaja. Kapice, odnosno ono što ste otkidali možete također poslagati. I to je to. Uživajte kao što i ja uživam u pogledu i u okusu. 

 

2. Zmajevo jaje - treba kupiti jaje od stiropora (koliko dođe ne znam, jer sam ga dobila), te pribadače u boji u kojoj hoćete (dođu nešto sitno). Zatim ih bodete jednu za drugom i dobijete zmajevo jaje :D. Ja sam kupila umjetnu travu, te sam na nju položila jaje. Stavljeno je u košaricu koju imam već jako dugo. 


 
 
3. Jaje-mozaik - dakle za početak treba ispuhati određeni broj jaja, te ih prebojiti željenim bojama. Nakon toga jedno jaje možete puknuti i dijelove ljuski lijepiti na obojanu površinu. U konačnici ih možete preći lakom za sjaj. Poprilično jednostavno, zar ne? Barem tako zvuči u teoriji :D. U praksi, vjerujte mi, potraje to.

4. Jaje posudica i crtana jaja - jaje možete obojiti ili ne (kako vam je po volji). Puknete ga tako da je dio koji vama ostaje malo veći od onoga kojeg bacate ili ostavljate za nešto drugo. U njega možete staviti biljke koje god hoćete, samo pripazite na njihovo održavanje. Ja sam svoje stavila u zemlju i zalijevam ih. Što se tiče ocrtanih jaja, uzela sam vodootporni marker/tuš još davnih dana u  Müllera, te sa njim nacrtala ove zareze i slova V. Možete svašta crtati i to ispadne baš lijepo. Crtali smo također i sa crnom bojom, međutim sa bijelom je dosta čistije i ljepše. Nemojte ih nakon svega sprejati lakom jer se boja može otopiti! Možete pokušati prije, ali ne garantiram da će na tome boja ostajati jer nisam probala. 


 


5. Kuhana jaja - kakav bi to Uskrs bio da nema kuhanih jaja? Uzela sam obične boje za jaja (koštale oko 6 kn), te ih prema uputama stavila u vodu i bojala jaja. Prethodno sam na neka od njih zalijepila brojeve, te kasnije naljepnice skinula i ostala oduševljena. Na pojedina jaja sam naljepnice stavljala poslije sušenja. Sve sam ih premazala sa mašću da bi se lijepo sjajila. Nakon toga sam ih poslagala na umjetnu travu, a u sredini možete vidjeti nojevo jaje. Prije nekoliko mjeseci smo uživali u njemu i sačuvali ga, pa sam ga odlučila sada staviti ovdje kao ukras. Iskreno nisam znala što sa njim, tj. kako ga ukrasiti pa sam ga ostavila samo ovako. Imate li vi možda kakvu ideju?


 


Da li i vi ukrašavate jaja ili općenito svoje domove? I to je to za danas! Nadam se da vas nisam ugušila sa količinom teksta. A sad ću vas ostaviti da još malo uživate u slikama, te možda dobijete kakvu ideju. Sretan Uskrs želim! Do čitanjaA.


You may also like

Nema komentara:

girlsabouttown. Pokreće Blogger.